På tur med Helst Jonas langs Sørlandsbanen

På tur med Helst Jonas langs Sørlandsbanen

Av Kenneth Harbak

8 ivrige Tempo entusiaster stilte opp på Tangvall lørdag den 2. august kl 1000 for å gjennomføre det store jernbaneløftet. Målet var å besøke jernbanestasjonen langs Sørlandsbanen fra Kristiansand til Drangedal. Vær prognosen var alt annet en oppløftende, men entusiastene enset ikke dette. Starten ble foreviget av Budstikka som lagde en flott reportasje om turen og Helst Jonas.

Vi kjørte til Kristiansand jernbanestasjon der siste mann sluttet seg til gjengen, og vi var nå fulltallig

sørlandsbanen 01

Fra venstre: Ivar H, Arthur H, Helge B ,Rune F, Bjørn F, Lennart L, Kåre R og Kenneth H(foto)

 

Turen gikk opp Setesdalen til Mosby stasjon, videre til Vigeland og Vennesla stasjon. Vi ligger i hht. Ruteplanen utarbeidet av Kenneth, stopper på Grovane og Vatnestraum. Etter å ha passert innkjørselen til Oggevatn stopper vi på Engesland for en liten matbit. Turen gikk så videre over Auestad til Åmli hvor lunch ventet.

 

Etter en god og fortjent rast bar det videre til Treungen hvor vi havnet midt opp i festival og marked. Vi brukte tiden blant annet til å besøke Z museet hvor vi hadde guidet omvisning i alt fra gamle biler til Mc, telefoni,symaskiner, jernbanehistorie og mye mer. Vi ble her i flere timer før vi entret syklene og tok over Gautefall til Sputnik og Drangedal. Drangedals stor sønn var på turne, så det ble bare med en lett spinning i gårdstunet før vi kjørte ned til Drangedal stasjon som var målet for reisen.

sørlandsbanen 02

Etter å ha foreviget målet vårt begynte vi lett på turen sydover via Neslandsvatn og over heia på grusvei til Gjerstad stasjon, videre ned til Brokelandsheia og middag, før vi satte nesa mot overnatting på Holmen gård i Gjerstad

 

Etter innlosji på Holmen gård fra 1905 i flotte rom var det tid for å mimre ute i partyteltet med medbrakt krisemeny da alt av utsalg var stengt. I partyteltet ble værutsiktene for kommende dag sjekket opp og i mente, mulig vi kunne greie noe av etappen uten regn.

sørlandsbanen 03

 

Ny dag kom med regn og vi gikk til frokost med spenning på hvor mange millimeter det ville komme i løpet av dagen. Etter frokost satte vi oss på syklene og begynte den første km. I lett yr, for så å lette opp. Vi kjørte igjen over fjellet på grusvei til Vegårshei stasjon der vi møtte NSB`s regionstog til Stavanger. Turen videre via Myra og opp til Nelaug stasjon hvor vi hadde en velfortjent pause.

sørlandsbanen 04

Nå var vi så ”gira” over været som hadde vært helt på vår side, at vi bestemte oss for å fravike planen og kjøre langs Arendalsbanen. Vi forhørte oss hos stasjonsmesteren på Nelaug om hvordan vi kunne kjøre fra Flaten ”stasjon” og ned til Bøylestad ”stasjon”. Han mente dette var helt greit da det var lagt opp sykkeløype over passasjen mellom disse to ”stasjonene” og han mente det var fritt frem for moped/Mc. Vel fremme på Flaten stasjon var det tydelig at stasjonsmesteren hadde feil, det var skiltet med forbudt for motorkjøretøy og privat veg.

Da vi stort sett levde på 50 og 60 tallet, var avgjørelsen enkel, vi kjører og kom inn på en flott vei, men mye natur, foss og hyggelige personer langs trassen, ingen sure miner.

sørlandsbanen 05

Etter en flott tur ned Arendalsbanen ble det tid til en softis i Arendal for å feire at vi slapp unna det dårlige været. Dette var nok noe av det dummeste vi hadde gjort på hele turen, for nå viste værgudene seg fra sin våte side og slapp tonnevis av vann ned over strekningen mellom Arendal og Grimstad. Her ble det full stopp for Rune med sin Taifun, som nå manglet opp mot 10 spiler og et dekk som vandret mellom høyre og venstre side av vegen. Det ble nødvendig med telefon hjem og henting. Vi andre kjørte videre mot hjemlige trakter, nå i oppholdsvær.

 

Vel hjemme etter ca 45 mil på vegen. Til neste år blir det kanskje Sørlandsbanen til Bryne!

Vi ser deg vel………..

0 kommentarer til “På tur med Helst Jonas langs Sørlandsbanen”


Kommentarer er stengt