På Tempotur ind i Knallertens rige

På Tempotur ind i Knallertens rige

Af Kenneth Harbak

 

Medlemmer af Helst Jonas – Søgne ønskede at udvide horisonten og så frem til en Tempotur ind i de nordjyllanske byer og ud på hedene, med fokus på kørsel udenfor alfavei. Vi var 6 Tempo entusiaster, der startede turen fredag den 5. september 0630 fra Essoen på Tangvall. Vejrudsiktene skiftede fra solrige, nogle regnbyger, mens den seneste prognose sagde, at vi var nødt til at forvente regn lørdag aften og søndag.

danmark 15

5 av medlemmene i Helst Jonas – Søgne klar for nye eventyr,

nå i vårt naboland Danmark

 

Optimistisk, vi er, og ankom SuperSpeed ​​med godt humør. Dette forstærkes af en god morgenmad på overfarten med et glat hav frem til vi ankom Hirtshals efter tidsplan.
Turen gik mod Lønstrup, en smuk lille by beliggende mellem klitterne. Vi kørte ned til havet, med en lille pause før turen gik ud til Rudbjerg fyr. Her fik vi en lille gåtur ud i klitterne frem til fyrtårnet, som forventes at glide ind i havet i løbet af 2020 Fyret er nu helt ude på kanten og ved at smuldre opp  i klitterne.

Efter Rudbjerg fyr kørte vi  ud på landeveje, inn i de små byerne og ud i landdistrikterne hvor vi var innom såvel klitterne som ude på stranden.

 

Det danske sprog er ikke så forskellig fra den norske, men jeg vil ikke plage dig med min dårlige oversættelse og artiklen fortsætter derfor på norsk.

 

På turen var Kåre Dalhøy på sin Panter 50ccm, Kåre Rypestøl og Bjørn Ove Bentsen på sine Fighter 125ccm, Lennart Lindkvist på sin Standard 150ccm og artikkeforfatter på sin militær Taifun 175ccm. I tillegg hadde vi sikring av Arthur Harbak med sin Suzuki 650.

danmark 14

Tempoversjonen av GPS

 

Etter besøket på Rudbjerg fyr fortsatte vi mot Løkken hvor vi inntok en lettere lunch i sentrum, videre langs Jammerbukta på nordjyllands vestkyst. Vi var innom Pandrup, Tranum, Slettestrand og ut til Svinkløv badehotell hvor mye av innspillingen til tv serien badehotellet er innspilt.

 

På nydelige lokale veier kjørte vi videre gjennom et nydelig parti inne i skog og ut på engene, før vi annkom vårt første overnattingsmål – Klim Bjerg Hotell utenfor Fjerritslev.

 

Danmark 03

Her ble vi møtt av vertskapet, sjekket inn i et rolig og meget bra hotell med en rolig og hyggelig atmosfære. Alle hadde booket enerom, og etter et rask skift gikk veien til en nydelig middag med en flot stor hakkebøf med bernaisesauce, erter og kartofler.  Vel forsynt koste vi oss med god drikke og historier fra Tempolivet. Det ble tidlig i seng da de fleste hadde startet dagen tidlig og ca 14 mil på veien.

 

Etter en god natt søvn og en riktig god morgenmad startet vi ferden videre mot Hanstholm, med mørke uværsskyer mot vest. Vi kjørte ned til Torup strand som ligger noen få km. Fra hotellet og fikk med oss sjøsetting av fiskeskøyte med bruk av spill oppe på sanden. Videre fiskemiljøet med flere båter som var landsatt på stranden, et besøk du må ha med.

Danmark 07        Danmark 08

På vei ut fra standen                                      I opplag for helgen

Videre mot Hanstholm møtte vi torden og regndypp kun få km fra Torup strand. Etter en rask rådslagning bestemte vi oss for å legge kursen noe sydover mor Løgstør, syd for Limfjorden, da himmelen var lysere og værutsiktene bedre. Vi ankom Løgstør, og var innom byen og videre ut mot Trend camping, over til Farsø hvor vi hadde en lengere pause med lett lunch. I luften lurte regndråpene og noen få drypp kom mens vi spiste. Videre gikk turen til Vesthimmerlands kommunesenter Aars, over til Øster Hornum og inn mot Svendstrup og en god lunch på Jensens bøfhus ved Bilka. Videre gjennom  Aalborg sentrum og ned til Jomfru Anes park før vi satte nesen ut mot østkysten og Egense med ferje over til Hals.

 

Danmark 09    danmark 18

Venter på ferje                       Overfarten Egense til Hals ca 10 min.

 Siste etappe for dagen gikk opp langs østkysten til Asaa og rett vestover via Dronningslund og Hjallerup før vi entret dagens reisemål – Tylstrup kro. I løpet av lørdagen hadde vi helt sluppet unna regnvær og vi var strålende fornøyde. Etter innlosjering var det middag på kroen hvor hovedmesteren anbefalte en stor snitzel. Når menyen kom på borden var begrepet stor, forsiktig sagt, den var enorm og for oss som hadde småspist ut over dagen var menyen rett og slett så stor at vi ikke greide å spise opp.

 

Etter ca 22 mil var det godt og legge seg ned i en god seng og drømme om veien videre. Ny dag kom med riktig regnvær. Vi klumpet oss sammen til frokost og planla siste etappe opp mot Hirtshals i regntøy.

danmark 17     Danmark 12

Middag på Tylstrup Kro                Klar for siste etappe mot Hirtshals

 

Vi hadde snaut kjørt 2km før regnet sluttet og resten av turen via Brønderslev, Vrå, Tårs, Sindal,Uggerby til Hirtshals gikk på de små veier. Vel fremme i Hirtshals 1 time før avgang var alle enige om at dette hadde vært en flott tur, som måtte publiseres og gjenntas til neste år. Ingen skader eller større feil på syklene under hele turen, så slepetau og annet verktøy fikk ligge i fred.

 

Etter hygglig samvær på overfarten skilte våre veier seg ved ankomst Kristiansand etter vel 45 mil på veien.

 

Vi kan på det sterkeste anbefale turen til andre Tempo entusiaster, bare legg opp tur slik at dere tar hensyn til både 50ccm og mc, da har dere en flott tur i vente.

Turen fra Kristiansand med ferge m/frokost og 2 overnattinger på 2 hotell/kroer i enerom med frokost kom på ca 2000.-

 

Hilsen

Helst Jonas – Søgne:  http://www.helstjonas.com

0 kommentarer til “På Tempotur ind i Knallertens rige”


Kommentarer er stengt