Kjøring Onsdag 31. Juli

Turen denne Onsdagen går til Leketøysfabrikken Støa i Marnardal.
De har lagd leker i tre siden 1928. Vi får en omvisning i fabrikklokalene, samt servert kaffe og kake.
Omvisningen koster 60,- pr. person, samt at det blir mulighet for å kjøpe leker. De tar bankkort. Håper mange kan stille på denne turen.

4 kommentarer til “Kjøring Onsdag 31. Juli”


 • karl eielsen

  Hei. Ser at dere skal til Marnardal på onsdag. Hvilke rute kjører dere fra Søgne og når drar dere?
  Jeg kommer fra Tveit og ser ikke hensikten med å ev. starte i Søgne for meg. Flott om dere kan beskrive ruten slik at jeg ev. kan treffe dere underveis.
  Har en Panter så det tar nok tid å komme til Marnardal fra Tveit.

  Hilsen Karl

 • Hei Karl!
  Gøy at du lyst til å komme heilt fra Tveit!
  Planen er å kjøre fra Essoen via Repstad over til Øyslebø og opp til Høye. Kanskje via Greipstad hjem igjen.

 • Pål Andersen

  Hei du Karl
  Fin fint at du vil kjøre med oss. Kjør til Søgne og kjør med oss. Alle andre veier er finere og mere tempovennlige, MEN de tar lengere tid, det er mange av dem, og de er lett å ta feil av, du risikerer flere km ekstra og du må kanskje stoppe og spørre om veien, og du kommer for sent. Får du trøbbel er du ikke alene sammen med oss. Kart er tungvint med hansker, og blåser i vinden. Vi er flere i Søgne som kjører moped, så det trenger du ikke bekymre deg for. Og du kommer frem, sammen med gjengen. Tveit er ikke langt, noen tar turen helt fra Rysstad for å kjøre med oss, så det så. Esso på Tangvall 1800 avgang. De ivrigste er der i god tid, så det blir tid til litt kaffi.
  Velkommen

 • Pål Andersen

  Ja så blei det tur til Støa leketøyfabrikk, bortimot 40 treleketøy interesserte godt voksne barn på hver sin Tempo. Fra Tangvald som vanlig, via Nodeland og over Breland, …..og jeg kom sisst avgårde fra Tangvald denne gangen også, av mopedene altså! Men snarveien over hengebrua ved Birkelid funka og vips var jeg først, jeg ble ikke tatt igjen før nesten ved Breland stasjon, og Arild lånte meg noen hester på pakkebæreren i siste del av kneika. Oppsamling og en god pause, med litt skruing og masse seriøst snakk, …….så klarte vi å komme av gårde i sammla flokk, …….og vi ankom i nesten samla flokk også. Tror ikke de hadde sett noe slikt komme rekanes til gards før der i Støa. Omvisningen måtte deles i to da gulvet var gammelt og brukt så mye at det kanskje ikke ville holde alle på en gang, men med knallgod hjemmelaget sjokoladekake og kaffi var det ikke noe problem å nyte ventetiden i sola. Du store alverden, her har de laga treleker i store mengder i tre generasjoner. Og en dreiebenk spesielt laget for denne fabrikken, ble demonstrert. Vi ble spesielt imponert over at nytt emmne ble matet inn uten å stanse maskinen. Og at denne familien med noen venner orker å holde denne fabrikken i gang, nå i plastikkleketidsalderen. Vi kost oss vell og lenge i en solflott vindstille siste juli kveld. Hjemturen gikk i alle retninger da noen ville hjem fort og andre kjøre mest mulig. Tusen takk til Støa for at vi fikk besøke dere, og tusen takk for turen til alle oss andre.

Kommentarer er stengt