Dalentreffet 2011

Vi var 13 forventningsfulle Tempoeiere som la av gårde på fredagsmorgenen den 3. Juni. Målet for turen var Dalen i Telemark. Vi var enige om å ta strake veien opp Setesdalen på riksvei 9, men Snorre og Kåre syntes visst at naturen i Songdalen var såpass fin, at de la inn noen ekstra mil i Finsland. Vi andre kjørte rett til Evje, hvor vi traff 4stk fra Mandal og 2 stk fra Lindesnes. Etter en stund kom Snorre og Kåre også, så vi kunne fortsette opp på vestsiden av Byglandsfjorden på en stedvis nypukket grusvei. En liten pause ved Storstraumen, og videre til Rysstad hvor edle dråper ble fylt på tanken. Knut gikk egentlig tom 5 km før, men greide å ta seg fram til Statoilen bare ved å su inn blårøykosen som lå i lufta. Etter å ha tanket, gikk neste etappe til Valle, hvor en gjeng fra Stavanger, med Rune i spissen, hadde tent opp grillen og gjort klart til et etterlengtet måltid.

Så var det bare siste etappe over fjellet igjen. Rune E fikk en liten varmskjæring i stigningen opp til Bjørnevann, men en liten pause gjorde underverker, og vi fortsatte mot Dalen i en nydelig natur i finværet. Halv fire ankom vi Buøy Camping etter drøye 20 mil på sykkelen. Da smakte det godt med noe leskende i halsen. Det var en høystemt gjeng som traff gamle og nye Tempovenner utover kvelden.

Lørdag morgen var det dekket langbord i sentrum med gratis frokost til alle som måtte ønske det. Det var spekemat, flatbrød, lefser og rømmegrøt. Nydelig mat.

Etter frokost var det felles kjøretur for både mopeder og mcer i vakker Telemark natur. Noen av oss tok også turen opp til Eidsborg stavkirke. De kunne bygge på 1200 – tallet også, det er sikkert. Om kvelden var vi borte på brygga og tok imot rutebåten Victoria som kom fra Skien med turister og fastboende. En tur innom Dalen Hotell rakk vi også, før vi benket oss rundt bålet for mer sosial hygge.

Solen strålte da vi la i vei mot sør i 9 tida på Søndag morgen. Det var tydelig en litt sliten gjeng som satte av gårde. Ikke bare de tobeinte, men en periode var det nesten flere sykler på følgebilen enn på veien. Heldigvis ble to av dem fikset etter hvert. Vi hadde pause i Vrådal, Treungen og en herlig middagsbuffet i Åmlid. Resten av etappen gikk om Vegusdal og Ogge. I Vennesla måtte Kåres Panter på følgebilen igjen for ente gang.

Vi vil takke Dalen Tempoklubb for nok et fantastisk treff. Vi kommer garantert igjen. Vi takker også Lennart for et fantastisk opplegg med følgebil og lignende, og ikke minst en stor takk til alle fra Helst Jonas som var med på turen.

1 kommentar til “Dalentreffet 2011”


  • Heisan, og takk for turen alle sammen. Jeg er blitt sittende igjen med en Termos, en solid kjettinglås og en genser med glidelås. Ring eller tekst meg på 90666755 visst du savner noe av dette.-)

Kommentarer er stengt