16. Mai kjøring 2010.

Det blir vel feil å si at værgudene var med oss denne 16. Mai kvelden. Med lett regn i lufta var det heller glissent fremmøte da Greipstadgjengen møtte opp på Essoen på Tangvall i halv sjutiden. Men det var ingen grunn til bekymring. Folket strømmet etterhvert til fra alle kanter med sykkler pyntet til fest. Gjengen fra Mandal telte 10 stk.

Når Helst Jonas er på bytur, pleier vi som regel å slå på stortromma, og i år var det intet unntak. Som følgebil og fartsholder, var kun det råeste av det råe godt nok, nemlig en jubileumsutgave av en Peterbilt trekkvogn fra Statene. Den er eid av firmaet Rolands a.s på Hægeland, og det var innehaver Kjetil Dale som stod for rattingen av doningen.

Da Peterbilten litt over kl 19 la ut på Toftelandsveien med kurs mot Kristiansand via Langenes, talte vi 84 festglade moped og mc ryttere. Farten gikk i solide 40-50 km, og takket være det solide dragsuget fra lederbilen, hadde de færreste noen problemer med å holde følge. Flere mopeder kom til under veis, og da vi ankom Snadderkjosken var vi oppe i 94 stk fra beste vestkant.

Harliklubben og Dø Mopedos var allerede kommet, og stod forventningsfulle i den lange pølsekøen. Køen ble jo akkurat ikke mindre da Helst Jonas ankom. En kjempetakk til betjeningen på Snadderkjosken.

Da alle var mette og forsynte , ble det i tradisjonens ånd holdt en nydelig apell av formann Birger fra Harliklubben. Han talte som vanlig varmt om klubbens arbeid for fred i verden, og gleden av å kunne kjøre på disse fantastiske kjøretøyene.

Så bar det av sted til Nedre Torv, men først la vi store deler av Kvaderaturen i blårøyk.

Kvelden ble avsluttet med dragracing på Torvet. Vi i Helst Jonas hadde jo store forhåpninger til gammelformannen Tore, Den gule Panteren hans har alltid hatt rykte på seg for å være sprek. Men det ble en gedigen nedtur. Han ble rundkjørt av Venndølene. Tores unnskyldning var at de andre hadde varmet dekkene, men du må nok lenger på landet med den. Kom deg hjem å juster doningen til neste år.

Hjemturen gikk i spredt uorden på E39, og vi i styret håper alle er fornøyde med kvelden. Takk til Kjetil Dale med familie. Håper dette kan gjentas. Og til slutt en liten hilsen til Erling T fra Greipstad som måtte trille Swingen sin den lange veien hjem. Brukket hovedaksel etter forsøk på spoling ved Rutebilen. Tusen takk for en hyggelig hveld.

0 kommentarer til “16. Mai kjøring 2010.”


Kommentarer er stengt