Jonastreffet 2008

p>jonastreffet-2008-016.JPGSå var det klart for høstens store happening. Vi var 18 stk forventningsfulle Tempoeiere som møttes Fredag morgen 22 Aug. på Tangvall. At dette er store greier, vises med at Søgnes ordfører, Solveig K. Larsen, sammen med et stort lokalpressekorps, troppet sportig opp og ønsket oss god tur. Ordføreren fikk seg selvsagt en prøvetur bakpå Safiren til Helge,( selvoppnevnt HMS ansvarlig for klubben).

Så bar det vestover. Vi dumpet innom en basar midt innpå heia mellom Holum og Vigeland, hvor det ble gjort div røverkjøp.

Vi var innom Fretex i Lyngdal og fikk komplettert salongen som dessverre fikk noen mindre brannskader på treffet i 2007. Finn kjøpte dessuten et prakteksemplar av en lampe.

Vi kjørte videre til Vanse og Listalandet, hvor vi fikk en omvisning på Nordberg Fort. Så bar det mot Kvinesdal. Her skjedde det uvirkelige. Safiren til Helge måtte gi tapt. Tennpluggen spratt ut som et prosjektil da gjengene i toppen sa takk for seg.

På Øyesletta var det pølsekoking med herlige pølser fra Eikestøl Kjøtt på Lunde. Ny topp til Safiren ble innkjøpt av en lokal langer i Kvinesdal. Denne holdt i ca 10 km, så skjedde det samme igjen.(kan det ha noe med sjåføren å gjøre?).

Neste havari kom i bakkene ned mot Åna-Sira. Liggende langflat og med bånn turtall, kom det et vanvittig smell fra Corvetten til Lennart. Her var det garantert veivbrudd på gang, og sykkelen havnet på hengeren sammen med HMS- ansvarlig.

Vi ankom hotellet i vakre Sogndalstrand sent på ettermiddagen. Det var ikke fritt for at det smakte godt med et par kalde på uteterrassen. Vi ble servert et nydelig måltid på kvelden. Noen valgte breiflabb, mens andre foretrakk lam.( En av deltakerne mente at han hadde blitt servert rev, for han fikk så grusomt lyst på høne ut på kvelden).

Lørdag morgen. Nydelig vær med solskinn fra skyfri himmel. Etter en nydelig frokost, bar det videre vestover. En gjeng kjørte strake veien til Jonastreffet for å gjøre klar leiren, mens vi andre kjørte på naturskjønne småveier helt ute ved kysten. Vi var innom et båtmotormuseum, og slappet ellers av i sola ute ved havet.

Etter å ha slitt oss frem i motvinden over slettene på Jæren, ankom vi Jonastreffet på Nærland Gjestegard ut på ettermiddagen. Vi ble litt overrasket over at leiren vår ikke var ferdig rigget, men våre kamerater som dro i forveien for å gjøre jobben, hadde havnet i «dårlig» selskap, så det var bare å brette opp armene å ta fatt på arbeidet. Da teltet var fyllt opp med salonger og lamper, var det tid for mat. I god tradisjon ble det servert komper. I år var det ikke egenproduksjon, men innkjøpt hos Lykseth Kjøkken i Greipstad. Kjempegodt. Ellers gikk kvelden livlig for seg, møte mellom gamle og nye Tempovenner, en lille en i glasset og ellers mye skrøner og latter ut i de små timer.

Søndag morgen. Nedrigging av leiren. Truende skyer på himmelen. Ut på Jærens lange sletter. Selvfølgelig med motvind. Noen av oss tok turen innom Norsk Tempomuseum på Svela i Bjerkreim. Her er en fantastisk samling av Tempoer og annet Jonas Øglænd produkter.

Videre gikk turen til Tonstad, Krågeland og Kvinlog. I Eiken var det tid for middagsmat, og Knut greide til og med å snike til seg en middagslur på sofaen.

Så var det klart for siste etappe. Tankene ble fyllt med bensin og olje for siste gang på turen. Tore mente han hadde innhalert så mye 2-taktsolje gjennom nesen, at det var nok å snyte seg ned tanken, så hadde han nok oljeblanding.

Med såre bakender ankom vi Søgne i åttetiden på kvelden. Mange lurer nok på hvorfor alle er så såre i bakenden etter et Jonastreff. Vel, bare bli med på neste tur, så finner du det nok ut.

Tusen takk for en hyggelig tur!!!!!!!!!!!!!!!!

zp8497586rq

0 kommentarer til “Jonastreffet 2008”


Kommentarer er stengt